Около 64% от работодателите планират да дадат коледни бонуси на служителите си,

...
Около 64% от работодателите планират да дадат коледни бонуси на служителите си,
Коментари Харесай

Над 60% от фирмите ще раздават бонуси за Коледа, сочи проучване на БТПП


Около 64% от работодателите възнамеряват да дадат  коледни бонуси  на чиновниците си, 21% няма да предоставят такива, а 15% към момента не са решили дефинитивно. Това демонстрира анкета, извършена измежду членовете на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Допитването е осъществено в интервала 22-29 ноември 2017 година

Фирмите дават спомагателни средства на чиновниците си в края на годината главно поради Коледа – това е мнението на 66% от тези, които възнамеряват да раздадат
бонуси. За 16% причина за бонусите е положителното финансово положение на фирмите, за 11% мотив за бонусите са по едно и също време и празниците, и триумфите на компаниите. Около 6% са показали други аргументи, свързани със обществено виновната политика на компанията.

Лошото финансово състояние е повода, заради която болшинството от работодателите няма да платят
бонуси – при 70% от тази група компании. Останалите 30% показват, че заплащат задоволително високи заплати или дават бонуси за свършена работа.

Най-често размерът на коледния бонус е до 500 лева, демонстрира анкетата на БТПП – при 87% от интервюираните. Около 9% от работодателите възнамеряват
бонуси в диапазона 500-1 000 лева, а над 1 000 лева - едвам 4%. Равен е делът на компаниите, които ще дадат идентични бонуси на всички чиновници и тези, които ги дефинират съгласно самостоятелното показване – по 44%. Водещ индикатор за размера на бонуса е равнището на служба при 11% от фирмите.
При 30% от работодателите
бонусите, които ще дадат на чиновниците, ще бъдат по-високи по отношение на миналогодишните, а при 65% ще са идентични по отношение на миналата година. Само при 5% размерът на бонуса за 2017 година ще е по-нисък от този за 2016 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР